Maria’s Home Activities

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας – Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού» ιδρύθηκε το 2013 από την οικογένεια του Καπτ. Παναγιώτη Ν. Τσάκου στη μνήμη της κόρης του Μαρίας και σε υλοποίηση ενός από τα οράματα της. Ανήκοντας οργανικά στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, η Στέγη έχει αναδειχθεί σε υψηλού επιπέδου σύγχρονο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πυρήνα ζωής μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας της Χίου, γενικά και των Καρδαμύλων, ειδικώτερα.

Στο «Σπίτι της Μαρίας» φιλοξενούνται αγόρια από όλη την Ελλάδα που προορίζονται  να φοιτήσουν στις σχολικές μονάδες των Καρδαμύλων, οι οποίες περιλαμβάνουν Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και Ναυτικό ΕΠΑΛ με κατεύθυνση στους Τομείς Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Στους οικότροφους, εκτός από στέγη και σίτιση, παρέχονται όλα τα αναγκαία μέσα γιά την εξασφάλιση σχολικής επίδοσης υψηλού βαθμού. Παράλληλα, η Στέγη, η οποία ενθαρρύνει και κατευθύνει τους οικοτρόφους της προς τα ναυτικά επαγγέλματα, επιμελείται της βελτίωσης και ανάδειξης της προσωπικότητας των σε 24ωρη βάση. Προς τον σκοπό αυτό, ενθαρρύνει τη συμμετοχή των στην αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα των Καρδαμύλων και του νησιού της Χίου γενικώτερα.

Κατά το προσεχές σχολικό έτος 2024-2025, στη Μαθητική Στέγη θα γίνουν δεκτά αγόρια που θα φοιτήσουν, στη Β΄ και Γ΄ τάξεις του Γυμνασίου και στην Α΄ και Β΄ τάξεις του Λυκείου.

Τα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση γονέων/κηδεμόνων προκειμένου τα παιδιά των να επιλεγούν να φιλοξενηθούν στη Μαθητική Στέγη μπορούν να ανακτηθούν  από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος, στη διεύθυνση www.mariatsakosfoundation.gr .

Στην επιλογή των οικοτρόφων βαρύνουσα σημασία αποδίδεται στον βαθμό προαγωγής των από την προηγούμενη τάξη. Επιπλέον προσόντα, γνώσεις ή δεξιότητες (π.χ. γνώση ξένης γλώσσας, συμμετοχή σε Αθλητικό Σωματείο, γνώση μουσικού οργάνου κ.λ.π.) λαμβάνονται υπ’ όψιν στην επιλογή.

Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με επισυναπτόμενα τα ως άνω δικαιολογητικά  και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση κ.λ.π.), θα πρέπει να υποβληθούν στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων στην ηλεκτρονική διεύθυνση mariashouse.kardamylachios@gmail.com μέχρι την 30η Ιουνίου 2024 ή να σταλούν, με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, στη διεύθυνση Μ. Λιβανού 51, Χίος, 82100, Τ.Θ. 119.

Μετά την επιτυχή εξέταση των υποβληθησομένων αιτήσεων, θα ακολουθήσει συνέντευξη των ενδιαφερομένων μαθητών.

Πριν από την ένταξή τους στη Μαθητική Στέγη, οι επιλεγέντες μαθητές οφείλουν να προσκομίσουν έκθεση αξιολόγησης από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου Χίου, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα αποσταλεί από τη Γραμματεία του Ιδρύματος.

 

Η Διευθύντρια της Μαθητικής Στέγης,
Παρασκευή Γ. Λιαδή, ΠΕ02

 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ_ GDPR_ 2024-2025

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 2024-2025

ΑΙΤΗΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤ. ΣΤΕΓΗ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ 2024-2025

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δεύτερη δεντροφύτευση της TREEBANK στη Χίο

Σε συνέχεια της πρώτης δεντροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε την 10η Δεκεμβρίου 2023 στην Χίο από την TREEBANK, μιάς πρωτοπόρου πράσινης «Τράπεζας» που συγκεντρώνει δέντρα γιά αναδάσωση, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης προχωρά στην δεύτερη δεντροφύτευση στη περιοχή του Κορακάρη στη Χίο την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, 11 π.μ.
Έχοντας συγκεντρώσει ήδη πάνω από 1.250 δέντρα, η TREEBANK, συνεχίζει δυναμικά το έργο της, με μέλημα την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και την προστασία του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος του νησιού κατά της κλιματικής αλλαγής και καλεί όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 22710-81970.
Η περιοχή που θα δενδροφυτευτεί στη μνήμη της Συνιδρύτριας του Ιδρύματος Ιατρού Δρ. Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου βρίσκεται στο πρώην πεδίο βολής του Στρατού στον Κορακάρη και ως σημείο συνάντησης ορίζεται η περιοχή Αγίου Παντελεήμονα στο Μονοδένδρι (αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Ατταλιώτης). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σημείο, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6942448450 (κος. Μαργαρίτης Καρατζάς).

Δελτίο Τύπου – Υβριδικό Σεμινάριο “MARPOL 50 years: Our Commitment goes on”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υβριδικό
Σεμινάριο “MARPOL 50 years: Our Commitment goes on”

 

Σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος’’ ― Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης στη Χίο, σεμινάριο/ ημερίδα με θέμα “MARPOL 50 years: Our Commitment goes on”, σε συνδιοργάνωση με την Eλληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), στο πλαίσιο του εθελοντικού επιμορφωτικού της προγράμματος διαμοιρασμού γνώσης και καλών πρακτικών για Αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού και στελέχη εταιρειών ― μελών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, έτους 2023 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Ι.Μ.Ο.

Στην ημερίδα συμμετείχαν διαδικτυακά πάνω από 130 ναυτικοί όλων των εθνικοτήτων των ναυτιλιακών εταιρειών – μελών της HELMEPA και εκπρόσωποι άλλων συναφών Διεθνών Οργανισμών, καθώς και με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, φοιτητές του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σπουδαστές από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσσών καθώς και μαθητές/ τριες του TEENS – “ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ’’ και άλλων Ναυτικών Λυκείων της Χίου και της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων  “To Σπίτι της Μαρίας”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Χίου κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, η Κοσμητόρισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ Μαρία Λεκάκου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ― ΕΛ. ΑΚΤ., κ. Παντελεήμων Βατούσης και οι Διοικητές Α.Ε.Ν. Χίου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ― ΕΛ. ΑΚΤ., κ. Ιωάννης Μάργαρης και Α.Ε.Ν. Οινουσσών Πλωτάρχης Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., κ. Δημήτριος Κλουμάσης.

Από πλευράς της HELMEPA, την εκδήλωση χαιρέτησε ο επικεφαλής Στρατηγικής και Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου και εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” και του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου, η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης του Ομίλου, κα Βενετία Καλλιπολίτου.

Στις κατάμεστες αίθουσες του Ιδρύματος, από τη νέα γενιά της ελληνικής ναυτιλίας και διαδικτυακά στους ναυτικούς μας παγκοσμίως, ο εκπρόσωπος του Ι.Μ.Ο., αρμόδιος τμηματάρχης για τα θέματα θαλάσσιας ρύπανσης, κ. Λουκάς Κοντογιάννης, χαιρέτησε την εκδήλωσή και πραγματοποίησε παρουσίαση της Διεθνούς Σύμβασης MARPOL, των κανονιστικών της διατάξεων, όπως έχουν διαμορφωθεί καθώς και των μελλοντικών εξελίξεων στα περιβαλλοντικά θέματα, με έμφαση στα μέτρα για την μείωση των αερίων εκπομπών του θερμοκηπίου από την ναυτιλία και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι διαλέξεις/ παρουσιάσεις σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα:

-  «Compliance with new CII/EEXI regulations for reducing GHG emissions- Συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς CII/EEXI για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου» από την Υπεύθυνη Ανάπτυξης σε θέματα Τεχνολογίας και Καινοτομίας για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα και την Ιταλία του Γαλλικού νηογνώμονα Bureau Veritas, κα Μαρία Λαμπαρδάκη

-  «Innovative Technologies for Green Shipping – Καινοτόμες Τεχνολογίες για την Πράσινη Ναυτιλία» από τον Maritime Manager της HELMEPA, κ. Ιάσονα Λαΐνο.

-  «MARPOL compliance assessment scheme  – Σχέδιο αξιολόγησης συμμόρφωσης MARPOL» από τον Διευθυντή Ελέγχων και Επιθεωρήσεων της Tsakos Shipping and Trading S.A., κ. Αναστάσιο Καρτσιμαδάκη

-  «How MARPOL “meets” sustainability – Πώς η MARPOL “συναντά” τη βιωσιμότητα» από τον Διευθυντή Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας της Tsakos Shipping & Trading S.A, κ. Λεωνίδα Μαργέτη

Η εκδήλωση έκλεισε με μια ειδική ενότητα για τις προκλήσεις της ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης αφιερωμένη στη νέα γενιά των εν δυνάμει Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία συνοδεύτηκε με διαδραστική συζήτηση μαζί τους. Στην εν λόγῳ ενότητα ομιλητές ήταν η Καθηγήτρια και Κοσμητόρισσα του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δρ. Μαρία Λεκάκου, ο Ειδικός Εργαστηριακός Εκπαιδευτής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κάπτα Γεώργιος Γεωργούλης  και η Καθηγήτρια Ναυτικού Δικαίου και Διοικητική Διευθύντρια του T.E.E.N.S.,  κα Τατιάνα Τσαρδάκα.

 


Δελτίο Τύπου – Τελετή Αγιασμού στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων “Το Σπίτι της Μαρίας” για το σχολικό έτος 2023-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή Αγιασμού για το Σχολικό Έτος 2023-2024

Tην Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε Τελετή Αγιασμού στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας» ― Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού για τη νέα σχολική χρονιά. Παρουσία του Ιδρυτή, Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου, εκλεκτών προσκεκλημένων και πλήθους εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, τελέστηκε Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρρών και Οινουσσών κκ. Μάρκο.

Αρχικά, τους προσκεκλημένους, τους μαθητές και τους γονείς τους, καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», κ. Μιχάλης Μπελέγρης, ο οποίος τόνισε τον επετειακό χαρακτήρα της εκδήλωσης, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον πρώτο Αγιασμό της  Στέγης τον Σεπτέμβριο του 2013, έτος ίδρυσης της Μαθητικής Στέγης. Στη συνέχεια της ομιλίας του, εξήρε την, κατά 100%, επιτυχία των αποφοιτησάντων μαθητών της Στέγης στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2023 και μάλιστα σε Σχολές της πρώτης τους επιλογής (Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού). Ο κ. Μπελέγρης τόνισε το αίσθημα ασφάλειας που αποπνέει το περιβάλλον της Στέγης, ευχαριστώντας τους γονείς που έχουν εμπιστευθεί τα παιδιά τους στην αγκαλιά του Ιδρύματος. Απευθυνόμενος, τέλος, σε όλους τους μαθητές, τόσο της Στέγης όσο και του Πρότυπου Λυκείου TEENS,  ανέλυσε τη σημασία της «Αριστείας», στην οποία προτρέπονται οι έφηβοι των δύο μονάδων, αναφερόμενος στη δυναμική της και τη δυσκολία κατάκτησης της στη ζωή των ανθρώπων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Dominik Bonikowski, παλαιός απόφοιτος της Στέγης, ο οποίος μίλησε εξ ονόματος και των 59 μέχρι στιγμής αποφοίτων, περιγράφοντας με συγκίνηση την πρόοδο και την εξελικτική πορεία όλων όσοι γαλουχήθηκαν στο «Σπίτι της Μαρίας» με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.

Ακολούθησαν βραβεύσεις  της πλοιάρχου του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου κ. Χριστίνας Τζουγανάτου από τον ίδιο τον Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο για τη συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην εργασία της, καθώς και των μαθητών της Στέγης για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στις πρόσφατες  Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η σκυτάλη παρεδόθη στη Διευθύντρια της Στέγης, κ. Παρασκευή Λιαδή, η οποία έκανε μια αναδρομή στον χρόνο, αναφερόμενη στο ξεκίνημα της μαθητικής δομής, στο όραμα  των Ιδρυτών και την αγάπη και συνεχή μέριμνα όλου του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου για την ευόδωση των στόχων.

Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι στην τελετή ήσαν ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, οι Δήμαρχοι Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ και Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος, ο τέως Υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη ΒΑ κ. Δ. Μουτζούρη, , ο Συντονιστής της Ομάδας Ιδρυμάτων «Πρωτοβουλία 21» κ. Ιωάννης Μάνος, η Αντιπρόεδρος ΝΑ Ευρώπης, Μαύρης Θάλασσας και Αδριατικής του Γαλλικού Νηογνώμονος Bureau Veritas κα. Paillette Παλαιολόγου, ο Marine Director του Διεθνούς Οργανισμού INTERTANKO κ. Phil Belcher, η Συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ κ. Ελένη Κορωνάκη κ.α.

Η εκδήλωση ωλοκληρώθηκε με σύντομη ομιλία του Ιδρυτή  Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου, ο οποίος, πλαισιωμένος από μαθητές του Λυκείου TEENS και της Στέγης της Μαρίας, συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες μαθητές για τις επιτυχίες τους στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις. Τέλος, εξήγγειλε ότι η Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού «Το Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα είναι έτοιμη να ανοίξει την αγκαλιά της και να φιλοξενήσει  παιδιά οικογενειών που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας,  προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε σχολεία των Καρδαμύλων.

Η τελετή έκλεισε με τους παριστάμενους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

________

Τελετή αγιασμού έναρξης νέας σχολικής χρονιάς στην Μαθητική Στέγη των Καρδαμύλων “Το Σπίτι της Μαρίας”

Tην Πέμπτη 14/09/2023 στις 13:00 πραγματοποιήθηκε στην Μαθητική Στέγη των Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας» η Τελετή Έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για μια επετειακή χρονιά καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια λειτουργίας του «Σπιτιού της Μαρίας», όπου είχαμε την τιμή να παρίσταται ο Πρώην Πρωθυπουργός και Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κύριος Παναγιώτης Πικραμμένος.

Παρουσία του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου και του Προέδρου του Ιδρύματος κυρίου Ευθύμιου Μητρόπουλου,, τελέστηκε Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κκ. Μάρκο. Ακολούθησε ομιλία από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», κύριο Μιχαήλ Μπελέγρη, τον απόφοιτο της Στέγης κύριο Dominik Bonikowski και την κυρία Παρασκευή Λιαδή, Διευθύντρια της Στέγης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν η Καπετάνισσα του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου, κυρία Χριστίνα Τζουγανάτου για την συνέπεια και την υπευθυνότητα στην εργασία της καθώς και οι μαθητές της Στέγης που διακρίθηκαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022-2023.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες και τις πολύτιμες συμβουλές του Καπετάνιου. Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές!

Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων “Το Σπίτι της Μαρίας” – Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την πλήρωση κενών θέσεων στις Α.Ε.Ν., ο 8ος τελειόφοιτος οικότροφος της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας» εισήχθη στην 1η θέση της Α.Ε.Ν. Μηχανικών Χανίων (ειδική κατηγορία τριτέκνων).

Αυτή η επιτυχία συνέβαλε στην επίτευξη εισαγωγής του 100% των τελειόφοιτων της Στέγης στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της χώρας, ανεβάζοντας το ποσοστό από το αρχικά ανακοινωθέν 87,5% και επιβραβεύoντας τους κόπους και τις θυσίες των μαθητών, των Εκπαιδευτικών και των συντελεστών του Ομίλου Εταιρειών Τσάκος.

Η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων συγχαίρει για ακόμη μια φορά τους μαθητές για την επιτυχία τους και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

Δελτίο Τύπου- Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων των Σπουδαστών της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων

 Χίος, 31 Ιουλίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα πρόσφατα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας ήλθαν να επιβεβαιώσουν, για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας», η οποία κάθε χρόνο φιλοξενεί περί τα 25 παιδιά Γυμνασίου/Λυκείου από όλη την Ελλάδα.

Παρ’ ότι οι εξετάσεις υπήρξαν, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, δυσκολότερες, οι 7 από τους 8 απόφοιτους μαθητές της Στέγης, που συμμετείχαν σ’ αυτές, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας 87,5%.

Από τις άξιες ιδιαίτερης μνείας επιδόσεις των οικοτρόφων της Στέγης, αναφέρεται η εκ μέρους των κατάληψη:

• της 5ης και 13ης θέσεων στις ΑΕΝ Μηχανικών (ειδική κατηγορία πολυτέκνων 10%), και

• την 26η θέση στις ΑΕΝ Πλοιάρχων.

Με την ευκαιρία, η Μαθητική Στέγη εκφράζει ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στους καθηγητές και καθηγήτριες του Λιβάνειου Λυκείου Καρδαμύλων που με αφοσίωση και ενθουσιασμό, συνέβαλαν στην προετοιμασία των οικοτρόφων της Στέγης και στα άριστα αποτελέσματα που πέτυχαν. Ευχαριστεί επίσης τους καθηγητές του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών» (ΤΕΕΝΣ) της Χίου που εθελοντικά συνεισέφεραν με βοηθητική διδασκαλία στην προετοιμασία των μαθητών.

Η Μαθητική Στέγη συγχαίρει εγκάρδια τους μαθητές για την επιτυχία τους και τους εύχεται καλή πρόοδο στο Ναυτικό Επάγγελμα, στο οποίο με ενθουσιασμό και όραμα φιλοδοξούν να σταδιοδρομήσουν.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και ο Όμιλος Εταιρειών Τσάκου περιμένουν να υποδεχθούν, στη νέα σχολική χρονιά, τους οικότροφους μαθητές στο φιλόξενο «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα. Με πυξίδα πάντοτε την Πορεία Αριστείας, φιλοδοξούν να τους δουν να διαπρέπουν τόσο στην επίτευξη των επαγγελματικών στόχων τους όσο και στην εν γένει διάπλαση της προσωπικότητας τους, ώστε να πραγματώσουν τους στόχους τους και να γίνουν χρηστοί πολίτες της Χώρας.

________

Επίσκεψη της Α.Ε. Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελληνική Δημοκρατία

Την Δευτέρα 26/06 είχαμε την εξαιρετική ευκαιρία να υποδεχτούμε την Α.Ε. Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελληνική Δημοκρατία, κύριο Jung Il LEE, με την αξιοσέβαστη σύζυγο του, κυρία Yun Sil Joo. Αυτή η επίσκεψη αποτέλεσε μια σπουδαία στιγμή για όλους μας και μας προσέφερε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να συζητήσουμε με μία εξέχουσα προσωπικότητα. Η Α.Ε., συνοδευόμενος από το επιτελείο του και  τον Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μας, όπου ενημερώθηκε για την ιστορική διαδρομή και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτηρίου καθώς και την αποστολή και το όραμα του Ιδρύματος μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι επισκέπτες μας επισκέφθηκαν το Πρότυπο ΕΠ.ΑΛ Ναυτικής Κατεύθυνσης, Τ.Ε.Ε.Ν.Σ, όπου περιηγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, συνάντησαν τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές – τριες και  ενημερώθηκαν για το όραμα του Καπετάνιου, για μια σχολική μονάδα, ως μία κυψέλη μάθησης, γνώσης, και αριστείας που θα προετοιμάζει και θα γαλουχεί από τρυφερή ηλικία νέους και νέες, ενώ θα τους προετοιμάζει σε αυριανούς ηγέτες, που τόσο έχει ανάγκη η Ελληνική Ναυτιλία.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε την Τρίτη 27/06 στην Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας», όπου περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας και γνώρισαν τους εργαζόμενους. Τέλος, ενημερώθηκαν για το όραμα της Στέγης, έναν πυρήνα μάθησης και προόδου που, σκοπεύοντας στην αριστεία, προσφέρει στους νέους τα εφόδια για μια πετυχημένη σταδιοδρομία, ιδιαιτέρως στα θαλασσινά έργα. Η ημέρα έκλεισε με ένα σύντομο ταξίδι με το εκπαιδευτικό σκάφος του Τ.Ε.Ε.Ν.Σ, «Μάνια».

Η παρουσία της Α.Ε. ήταν μια ουσιαστική απόδειξη της σημασίας που δίνεται στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τους φιλικούς δεσμούς που μοιραζόμαστε. Η σοφία, η πνευματική εμπλοκή και η ευγένειά ενέπνευσαν όλους εμάς που είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε και από καρδιάς, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.

 

 

14.06.2023 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ


Συνέντευξη Γενικού Διευθυντή Ιδρύματος στην naftemporiki.gr

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μιχάλης Μπελέγρης παραχώρησε συνέντευξη στην naftemporiki.gr αναφορικά με την δραστηριότητα του Ιδρύματος μας, της Μαθητικής Στέγης των Καρδαμύλων “Το Σπίτι της Μαρίας” και του Ναυτικού Λυκείου ΤΕΕΝΣ.