Volunteerism and Social Responsibility

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δεύτερη δεντροφύτευση της TREEBANK στη Χίο

Σε συνέχεια της πρώτης δεντροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε την 10η Δεκεμβρίου 2023 στην Χίο από την TREEBANK, μιάς πρωτοπόρου πράσινης «Τράπεζας» που συγκεντρώνει δέντρα γιά αναδάσωση, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης προχωρά στην δεύτερη δεντροφύτευση στη περιοχή του Κορακάρη στη Χίο την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, 11 π.μ.
Έχοντας συγκεντρώσει ήδη πάνω από 1.250 δέντρα, η TREEBANK, συνεχίζει δυναμικά το έργο της, με μέλημα την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και την προστασία του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος του νησιού κατά της κλιματικής αλλαγής και καλεί όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 22710-81970.
Η περιοχή που θα δενδροφυτευτεί στη μνήμη της Συνιδρύτριας του Ιδρύματος Ιατρού Δρ. Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου βρίσκεται στο πρώην πεδίο βολής του Στρατού στον Κορακάρη και ως σημείο συνάντησης ορίζεται η περιοχή Αγίου Παντελεήμονα στο Μονοδένδρι (αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Ατταλιώτης). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σημείο, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6942448450 (κος. Μαργαρίτης Καρατζάς).

Δελτίο Τύπου – 4η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεχίζοντας εμπράκτως την στήριξη των συνανθρώπων που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, το Kοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης απέστειλε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 41 νέα κιβώτια ιματισμού, κλινοσκεπασμάτων και βρεφικών ειδών, σε συνέχεια των τριών προηγούμενων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τις πληγείσες περιοχές.

Στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και ελπίδας στις οικογένειες που πλήττονται, η κινητοποίηση της Χιακής κοινωνίας, που στηρίζει την ανάπτυξη και λειτουργία της ιματιοθήκης του Ιδρύματος για 12η συνεχόμενη χρονιά, κατέστησε για ακόμη μια φορά δυνατή την άμεση οργάνωση και αποστολή της παρασχεθείσας βοήθειας μέσα από μιά πρωτοβουλία που εκφράζει την ενότητα και την ανθρωπιά.

Το Ίδρυμα καλεί όλους όσους μπορούν να συνδράμουν στην συγκέντρωση ρουχισμού και σκεπασμάτων, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Ιδρύματος στην διεύθυνση, Μιχαήλ Λιβανού 51 στην Χίο και στο τηλέφωνο 2271081970. Η ιματιοθήκη του Ιδρύματος λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και ώρες 2-5 μ.μ. Κάθε προσφορά είναι σημαντική και θα καταστήσει δυνατή την παροχή βοήθειας σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο.

 

TREEBANK – One Tree at a time! Η πρώτη πράσινη τράπεζα, μια τράπεζα που συγκεντρώνει δέντρα για αναδάσωση!

TREEBANK – One Tree at a time!
Η πρώτη πράσινη τράπεζα, μια τράπεζα που συγκεντρώνει δέντρα για αναδάσωση!

Στόχος μας η δημιουργία μία δεξαμενής δεντρυλλίων, που θα φυτεύονται στην περιοχή του Κορακάρη στην Χίο!
▫️ Αγόρασε τα δικά σου δέντρα, δημιουργώντας τον δικό σου λογαριασμό στην Tree Bank ΕΔΩ:
▫️ Επίλεξε πόσα δέντρα θέλεις να δωρίσεις, καταθέτοντας στον κάτωθι λογαριασμό το ποσό των 2€/δέντρο!
Τα στοιχεία της τράπεζας είναι:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΙΒΑΝ: GR 48 0110 3670 0000 3672 9602 577
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ¨ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ”
Και μην ξεχάσεις στην αιτιολογία της κατάθεσης να γράψεις:
ΔΩΡΕΑ και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σου!
Απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι να κάνεις την κατάθεση του ποσού, που έχεις επιλέξει!
▫️ Εντός δυο εργάσιμων ημερών από την κατάθεση του ποσού, θα λάβεις email επιβεβαίωσης.
▫️ Στην συνέχεια, θα ενημερώνεσαι μέσω emails για το πρόγραμμα δεντροφυτεύσεων στην Χίο, που θα πραγματοποιούνται 2 Κυριακές μηνιαίως εις μνήμην της Ιατρού Ειρήνης Σαρόγλου – Τσάκου.
▫️ Εκεί θα μπορείς να συμμετέχεις με τους φίλους, την οικογένεια ή τους συνεργάτες σου, φυτεύοντας είτε τα δικά σου δέντρα είτε όσων έχουν ήδη αγοράσει!
Χάρη στη δωρεά σου, θα συνεχίσουμε δυναμικά, έχοντας θέσει ως στόχο να…ΠΡΑΣΙΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ!

Διάκριση της αθλήτριας Βασιλικής Μπουλά στο European Youth Series Open Loutraki 2023

Δελτίο Τύπου – Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Kοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και ο Όμιλος Εταιρειών Τσάκου, συνεχίζοντας τις προηγούμενες δύο αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, συγκέντρωσαν και απέστειλαν τις προηγούμενες ημέρες 65 κιβώτια ιματισμού, κλινοσκεπασμάτων και βρεφικών ειδών προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Καθώς οι πρόσφατες, αδυσώπητες πλημμύρες που έπληξαν, και συνεχίζουν να πλήττουν, εκτεταμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, έχουν υποβάλλει την χώρα και τους κατοίκους της, σε μία πρωτοφανή και άνιση μάχη με τα στοιχεία της φύσης, η συνδρομή και υποστήριξη της Χιακής κοινωνίας στην λειτουργία της ιματιοθήκης, που λειτουργεί για 12η χρονιά στα γραφεία του Ιδρύματος στη Χίο καθώς και οι συντονισμένες ενέργειες όλων των εργαζόμενων του Ομίλου, έστειλαν για μία ακόμη φορά, μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης,  συμπαράστασης και ελπίδας.

Η προσπάθεια αυτή του Ιδρύματος θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα με στόχο η επόμενη αποστολή ν’ ακολουθήσει σύντομα. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην συγκέντρωση ρουχισμού και σκεπασμάτων, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Ιδρύματος στην διεύθυνση, Μιχαήλ Λιβανού 51 στην Χίο και στο τηλέφωνο 2271081970.

Φιλοξενία ετήσιας εκδήλωσης του Παραρτήματος Χίου του Εθνικού Ωδείου

Την Πέμπτη  12/10 και την Παρασκευή 13/10 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις μας η ετήσια εκδήλωση του Παραρτήματος Χίου του Εθνικού Ωδείου.
Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές, μας οδήγησαν σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, δημιουργώντας μια αξέχαστη βραδιά για όλους μας.

 

11/10/2023- Σεμινάριο Πυρασφάλειας στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προστασίας και της ασφάλειας στον χώρο εργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11/10/2023 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος ειδικό σεμινάριο πυρασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους μας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις βασικές τεχνικές πρόληψης πυρκαγιάς, τις πρακτικές αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Στόχος μας είναι οι εργαζόμενοι μας να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να δρουν αποτελεσματικά και ασφαλώς σε περίπτωση κινδύνου.

Ευχαριστούμε πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου!

Δελτίο Τύπου – Υβριδικό Σεμινάριο “MARPOL 50 years: Our Commitment goes on”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υβριδικό
Σεμινάριο “MARPOL 50 years: Our Commitment goes on”

 

Σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος’’ ― Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης στη Χίο, σεμινάριο/ ημερίδα με θέμα “MARPOL 50 years: Our Commitment goes on”, σε συνδιοργάνωση με την Eλληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), στο πλαίσιο του εθελοντικού επιμορφωτικού της προγράμματος διαμοιρασμού γνώσης και καλών πρακτικών για Αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού και στελέχη εταιρειών ― μελών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, έτους 2023 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Ι.Μ.Ο.

Στην ημερίδα συμμετείχαν διαδικτυακά πάνω από 130 ναυτικοί όλων των εθνικοτήτων των ναυτιλιακών εταιρειών – μελών της HELMEPA και εκπρόσωποι άλλων συναφών Διεθνών Οργανισμών, καθώς και με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, φοιτητές του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σπουδαστές από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσσών καθώς και μαθητές/ τριες του TEENS – “ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ’’ και άλλων Ναυτικών Λυκείων της Χίου και της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων  “To Σπίτι της Μαρίας”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Χίου κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, η Κοσμητόρισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ Μαρία Λεκάκου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ― ΕΛ. ΑΚΤ., κ. Παντελεήμων Βατούσης και οι Διοικητές Α.Ε.Ν. Χίου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ― ΕΛ. ΑΚΤ., κ. Ιωάννης Μάργαρης και Α.Ε.Ν. Οινουσσών Πλωτάρχης Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., κ. Δημήτριος Κλουμάσης.

Από πλευράς της HELMEPA, την εκδήλωση χαιρέτησε ο επικεφαλής Στρατηγικής και Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου και εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” και του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου, η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης του Ομίλου, κα Βενετία Καλλιπολίτου.

Στις κατάμεστες αίθουσες του Ιδρύματος, από τη νέα γενιά της ελληνικής ναυτιλίας και διαδικτυακά στους ναυτικούς μας παγκοσμίως, ο εκπρόσωπος του Ι.Μ.Ο., αρμόδιος τμηματάρχης για τα θέματα θαλάσσιας ρύπανσης, κ. Λουκάς Κοντογιάννης, χαιρέτησε την εκδήλωσή και πραγματοποίησε παρουσίαση της Διεθνούς Σύμβασης MARPOL, των κανονιστικών της διατάξεων, όπως έχουν διαμορφωθεί καθώς και των μελλοντικών εξελίξεων στα περιβαλλοντικά θέματα, με έμφαση στα μέτρα για την μείωση των αερίων εκπομπών του θερμοκηπίου από την ναυτιλία και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι διαλέξεις/ παρουσιάσεις σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα:

-  «Compliance with new CII/EEXI regulations for reducing GHG emissions- Συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς CII/EEXI για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου» από την Υπεύθυνη Ανάπτυξης σε θέματα Τεχνολογίας και Καινοτομίας για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα και την Ιταλία του Γαλλικού νηογνώμονα Bureau Veritas, κα Μαρία Λαμπαρδάκη

-  «Innovative Technologies for Green Shipping – Καινοτόμες Τεχνολογίες για την Πράσινη Ναυτιλία» από τον Maritime Manager της HELMEPA, κ. Ιάσονα Λαΐνο.

-  «MARPOL compliance assessment scheme  – Σχέδιο αξιολόγησης συμμόρφωσης MARPOL» από τον Διευθυντή Ελέγχων και Επιθεωρήσεων της Tsakos Shipping and Trading S.A., κ. Αναστάσιο Καρτσιμαδάκη

-  «How MARPOL “meets” sustainability – Πώς η MARPOL “συναντά” τη βιωσιμότητα» από τον Διευθυντή Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας της Tsakos Shipping & Trading S.A, κ. Λεωνίδα Μαργέτη

Η εκδήλωση έκλεισε με μια ειδική ενότητα για τις προκλήσεις της ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης αφιερωμένη στη νέα γενιά των εν δυνάμει Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία συνοδεύτηκε με διαδραστική συζήτηση μαζί τους. Στην εν λόγῳ ενότητα ομιλητές ήταν η Καθηγήτρια και Κοσμητόρισσα του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δρ. Μαρία Λεκάκου, ο Ειδικός Εργαστηριακός Εκπαιδευτής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κάπτα Γεώργιος Γεωργούλης  και η Καθηγήτρια Ναυτικού Δικαίου και Διοικητική Διευθύντρια του T.E.E.N.S.,  κα Τατιάνα Τσαρδάκα.

 


Δελτίο Τύπου – Τελετή Αγιασμού στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων “Το Σπίτι της Μαρίας” για το σχολικό έτος 2023-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή Αγιασμού για το Σχολικό Έτος 2023-2024

Tην Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε Τελετή Αγιασμού στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας» ― Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού για τη νέα σχολική χρονιά. Παρουσία του Ιδρυτή, Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου, εκλεκτών προσκεκλημένων και πλήθους εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, τελέστηκε Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρρών και Οινουσσών κκ. Μάρκο.

Αρχικά, τους προσκεκλημένους, τους μαθητές και τους γονείς τους, καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», κ. Μιχάλης Μπελέγρης, ο οποίος τόνισε τον επετειακό χαρακτήρα της εκδήλωσης, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον πρώτο Αγιασμό της  Στέγης τον Σεπτέμβριο του 2013, έτος ίδρυσης της Μαθητικής Στέγης. Στη συνέχεια της ομιλίας του, εξήρε την, κατά 100%, επιτυχία των αποφοιτησάντων μαθητών της Στέγης στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2023 και μάλιστα σε Σχολές της πρώτης τους επιλογής (Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού). Ο κ. Μπελέγρης τόνισε το αίσθημα ασφάλειας που αποπνέει το περιβάλλον της Στέγης, ευχαριστώντας τους γονείς που έχουν εμπιστευθεί τα παιδιά τους στην αγκαλιά του Ιδρύματος. Απευθυνόμενος, τέλος, σε όλους τους μαθητές, τόσο της Στέγης όσο και του Πρότυπου Λυκείου TEENS,  ανέλυσε τη σημασία της «Αριστείας», στην οποία προτρέπονται οι έφηβοι των δύο μονάδων, αναφερόμενος στη δυναμική της και τη δυσκολία κατάκτησης της στη ζωή των ανθρώπων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Dominik Bonikowski, παλαιός απόφοιτος της Στέγης, ο οποίος μίλησε εξ ονόματος και των 59 μέχρι στιγμής αποφοίτων, περιγράφοντας με συγκίνηση την πρόοδο και την εξελικτική πορεία όλων όσοι γαλουχήθηκαν στο «Σπίτι της Μαρίας» με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.

Ακολούθησαν βραβεύσεις  της πλοιάρχου του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου κ. Χριστίνας Τζουγανάτου από τον ίδιο τον Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο για τη συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην εργασία της, καθώς και των μαθητών της Στέγης για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στις πρόσφατες  Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η σκυτάλη παρεδόθη στη Διευθύντρια της Στέγης, κ. Παρασκευή Λιαδή, η οποία έκανε μια αναδρομή στον χρόνο, αναφερόμενη στο ξεκίνημα της μαθητικής δομής, στο όραμα  των Ιδρυτών και την αγάπη και συνεχή μέριμνα όλου του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου για την ευόδωση των στόχων.

Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι στην τελετή ήσαν ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, οι Δήμαρχοι Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ και Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος, ο τέως Υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη ΒΑ κ. Δ. Μουτζούρη, , ο Συντονιστής της Ομάδας Ιδρυμάτων «Πρωτοβουλία 21» κ. Ιωάννης Μάνος, η Αντιπρόεδρος ΝΑ Ευρώπης, Μαύρης Θάλασσας και Αδριατικής του Γαλλικού Νηογνώμονος Bureau Veritas κα. Paillette Παλαιολόγου, ο Marine Director του Διεθνούς Οργανισμού INTERTANKO κ. Phil Belcher, η Συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ κ. Ελένη Κορωνάκη κ.α.

Η εκδήλωση ωλοκληρώθηκε με σύντομη ομιλία του Ιδρυτή  Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου, ο οποίος, πλαισιωμένος από μαθητές του Λυκείου TEENS και της Στέγης της Μαρίας, συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες μαθητές για τις επιτυχίες τους στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις. Τέλος, εξήγγειλε ότι η Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού «Το Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα είναι έτοιμη να ανοίξει την αγκαλιά της και να φιλοξενήσει  παιδιά οικογενειών που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας,  προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε σχολεία των Καρδαμύλων.

Η τελετή έκλεισε με τους παριστάμενους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

________

Δελτίο Τύπου – Συνέχιση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Kοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, σε συνέχεια της αποστολής 36 κιβωτίων ρουχισμού, που εστάλη την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μέσω της ιματιοθήκης που λειτουργεί στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στην Χίο, συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη αυτών των περιοχών.

Με μια ανοιχτή αγκαλιά, το Ίδρυμα προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας νέων αγοριών, προερχόμενων από τις πληγείσες περιοχές, στηΜαθητική Στέγη Καρδαμύλων, η οποία λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια ως στέγη μαθητικής κοινότητας με αντικειμενικό στόχο την εκπαιδευτική υποστήριξη αγοριών από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Στους μαθητές παρέχονται δωρεάν πλήρης σίτιση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ φοιτούν στο «Λιβάνειο» Γυμνάσιο Καρδαμύλων, στο Γενικό Λύκειο ή στο Επαγγελματικό Λύκειο Καρδαμύλων Ναυτικών Επαγγελμάτων. Καλούνται όσα παιδιά επιθυμούν να φιλοξενηθούν στην Μαθητική Στέγη με άμεση μετεγγραφή από σχολείο σε σχολείο, να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τέλος, το Ίδρυμα καλεί όλους όσους μπορούν να συνδράμουν στην συγκέντρωση των κάτωθι ειδών με προορισμό τις πληγείσες περιοχές:
• Σχολικά είδη (Τσάντες, Κασετίνες, Μολύβια, Τετράδια, Στυλό, Μαρκαδόρους, Ξυλομπογιές, Μπλοκ Ζωγραφικής κ.α)
• Κουβέρτες & Κλινοσκεπάσματα
• Πετσέτες
• Είδη καθαριότητας σπιτιού & Απορρυπαντικά
• Αντικουνουπικά
• Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν κ.α)
• Ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, χειμερινά ρούχα

Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν από τον κατάλογο των αναγκαίων ειδών, όπως τα παραδώσουν στα γραφεία του Ιδρύματος στην διεύθυνση, Μιχαήλ Λιβανού 51 στην Χίο, καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή (ώρες 09:00 -14:00). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2271081970 και 2271029600.