Το Βραβείο Κοινωνικής Αριστείας του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στον Καθηγητή Γιάννη Κολλιάρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Βραβείο Κοινωνικής Αριστείας του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος»

στον Καθηγητή Γιάννη Κολλιάρο

Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος – Κοινωφελές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», απεφάσισε να απονείμει το Βραβείο Κοινωνικής Αριστείας 2015, στον οραματιστή και πρωτεργάτη της ίδρυσης, οργάνωσης, εμπλουτισμού και λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Καλλιμασιάς, καθηγητή θεολόγο και επίτιμο Διευθυντή Λυκείου, κ. Γιάννη Κολλιάρο, για το σημαντικότατο αυτό έργο ζωής. Πρόκειται για ένα αξιολογότατο και δύσκολο έργο που ξεκίνησε με το όραμα του πρωτεργάτη, Γιάννη Κολλιάρου, και σήμερα αποτελεί ένα σημαντικότατο πολιτισμικό στοιχείο εκπαιδευτικής και τουριστικής χρησιμότητας.

Το Ίδρυμα τιμά τον οραματιστή και αποτελεσματικό εργάτη της διάσωσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα παράδειγμα ζωής και αποτελεσματικής δράσης. Μέσω του έργου του, ευαισθητοποίησε εκατοντάδες άτομα στον τομέα των πολιτιστικών δράσεων και δημιούργησε ομάδες ενεργών πολιτών στους τομείς αυτούς.

Το Ίδρυμα πρωτοπόρο στη βράβευση της Αριστείας σε κάθε τομέα, θεωρεί αναγκαία τη βράβευση πρωτοπόρων και καινοτόμων ανθρώπων που ανοίγουν δρόμους δημιουργίας. Υπογραμμίζουμε επίσης και το επί δεκαετίες εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο του Γιάννη Κολλιάρου, όπως επίσης τη σημαντικότατη συγγραφική και λογοτεχνική του δράση.

Το βραβείο θα επιδοθεί στον κ. Γ. Κολλιάρο την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στις 11:30 το πρωί σε ειδική εκδήλωση.