ΕΛΗΞΕ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ-ΣΤΕΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ-ΣΤΕΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

 

Το 2010, ο καπετάν Π. Τσάκος, ο κος Νίκος Τσάκος και η οικογένειά τους υλοποιώντας την επιθυμία και το όραμα της αείμνηστης Μαρίας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια Μαθητική Στέγη στα Καρδάμυλα, «Το Σπίτι της Μαρίας – Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού» με στόχο την υποστήριξη νέων παιδιών.

«Το Σπίτι της Μαρίας», σύμφωνα με τους σκοπούς και τις δράσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα υψηλού επιπέδου σύγχρονο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πόλο ενταγμένο στην κοινωνία των Καρδαμύλων της Χίου.

«Το όραμά μας», λέει ο Καπετάν Παναγιώτης, «είναι η μαθητική κοινότητα της Στέγης να αποτελέσει ένα πυρήνα αριστείας και προόδου, με γερές βάσεις σε αξίες και γνώσεις, να παράσχει, στα παιδιά που θα φιλοξενεί, όλα τα απαραίτητα εφόδια για ανάδειξη στην κοινωνία και να καλλιεργήσει τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους στο έπακρο».

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

 

Το «Σπίτι της Μαρίας – Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού» διευθύνεται από διεπιστημονική ομάδα έμπειρη σε θέματα εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης. Το προσωπικό της αποτελείται από ένα Διευθυντή, έναν βοηθό Διευθυντή, προσωπικό καθαριότητας και σίτισης και υποστηρίζεται από Εκπαιδευτικούς Συμβούλους, εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κλπ.

Για την εύρυθμη λειτουργία της Στέγης, ο Διευθυντής και ο Βοηθός Διευθυντή υποχρεούνται να διανυκτερεύουν στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Στέγης στα Καρδάμυλα σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας που διαμορφώνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Στο «Σπίτι της Μαρίας» για το σχολικό έτος 2017-2018 φιλοξενούνται συνολικά είκοσι (20) μαθητές (αγόρια) που φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου και Α΄ και Β΄ Λυκείου με γενική βαθμολογία τίτλου προόδου μεγαλύτερη του Δεκαπέντε (15).

Οι σχέσεις των μαθητών με την Μαθητική Στέγη ρυθμίζονται από Κανονισμό Λειτουργίας που αποσκοπεί στην εύρυθμη λειτουργία της Μαθητικής Στέγης, αναγκαία προϋπόθεση για την αρμονική συνύπαρξη των φιλοξενούμενων νέων και την πρόοδο, καλλιέργεια και ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Βασικό στοιχείο της ζωής των φιλοξενούμενων μαθητών στο «Σπίτι της Μαρίας» είναι και η συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή του τόπου με τη δραστηριοποίησή τους σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ομάδες εθελοντισμού, θεατρικά και μουσικά σχήματα, περιπατητικές και φιλοδασικές ομάδες, κλπ.

Ο εξοπλισμός, τα προγράμματα και τα μέσα του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας & Παράδοσης, καθώς και οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμβάλλουν στην εξοικείωση των μαθητών με τη θάλασσα και την ναυτιλία.


 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ – ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για την στελέχωση του προσωπικού της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων, «Το Σπίτι της Μαρίας-Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού» καλεί τους υποψηφίους να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για µία (1) θέση Βοηθού Διευθυντή, πλήρους απασχόλησης µε σύµβαση αορίστου χρόνου.

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Απαιτείται να είναι πτυχιούχος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να κατέχει άριστη γνώστη της Αγγλικής γλώσσας.
  • Λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων του έργου κρίνεται επιθυµητή η προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός (1) έτους σε Διευθυντική θέση ή/και η προϋπηρεσία σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση.
  • Θα συνεκτιμηθεί η προϋπηρεσία σε θέση οικονομικής διαχείρισης.
  • Θα συνεκτιμηθεί η γνώση χρήσης Η/Υ.
  • Θα συνεκτιµηθούν συστατικές επιστολές από προηγούµενους εργοδότες.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν:

  • Την Ελληνική ιθαγένεια ή ιθαγένεια κράτους – µέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφόσον ο υποψήφιος έχει ιθαγένεια κράτους – µέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να απαραίτητα να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα στο επίπεδο που προσδιορίζεται και διαπιστώνεται σύµφωνα µε την παρ. 4 του άρθρου 28 του Π.Δ. 50/2001 9ΦΕΚ Α 39), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει κάθε φορά.
  • Εκπληρώσει (αφορά τους άνδρες) τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόµιµα από αυτές, ή εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως αντιρρησίες συνείδησης, να έχουν εκπληρώσει, σύµφωνα µε τις ειδικές διατάξεις.

ΕΓΓΡΑΦΑ

1. Συνοδευτικό σηµείωµα στο οποίο να επισηµαίνεται επακριβώς η αιτούµενη θέση

2. Βιογραφικό σηµείωµα µε πλήρη στοιχεία ταυτότητας/διαβατηρίου, διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνα επικοινωνίας.

3. Συστατικές επιστολές.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 

Στην επιλογή θα ακολουθηθεί η κάτωθι διαδικασία:

1. Μετά το πέρας μίας εβδομάδος από την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, θα πραγµατοποιηθεί προεπιλογή των αιτήσεων.

2. Θα ακολουθήσει η διαδικασία των συνεντεύξεων.

3. Μετά την διαδικασία επιλογής θα ανακοινωθεί το όνοµα του/ης επιτυχόντος/ούσας.

Επιµέρους δικαιολογητικά θα υποβληθούν όταν ζητηθούν.

Η αποστολή βιογραφικών, µαζί µε το συνοδευτικό σηµείωµα και τις συστατικές επιστολές, θα γίνεται είτε ταχυδρομικώς στην διεύθυνση «Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Μ. Λιβανού 51, ΤΚ 82100», Χίος είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση management@mariatsakosfoundation.gr µε την ένδειξη «Για τη θέση Βοηθού Διευθυντή στο «Σπίτι της Μαρίας-Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού».

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» http://mariatsakosfoundation.gr/ είτε να καλέσετε στο 2271082777.