Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “MELTEMI” – Δελτίο Τύπου για Δράση Blue Cafe (28/07/2020)

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “MELTEMI” – Δελτίο Τύπου για Δράση Blue Cafe (28/07/2020)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο ευρωπαϊκό έργο MELTEMI επιστρέφει στη Χίο για ένα ακόμη Blue Cafe!

 

Το συγχρηματοδοτούμενο έργο “MELTEMI” θα προβεί σε ένα ακόμη Blue Cafe με στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας  σχετικά με το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων και την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης και διαχείρισής τους.

Σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεων, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εταίροι του προγράμματος MELTEMI, προγραμματίζουν το τέταρτο και τελευταίο κατά σειρά Blue Cafe.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της δράσης Blue Cafe, οι συνεργαζόμενοι φορείς έχουν προγραμματίσει την Πέμπτη 30 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ, στο DESTIJL (Καφετέρια – Μάρμαρο Καρδαμύλων, Χίος) το 4ο Blue Café.

Το Blue Café είναι μια ενημερωτική εκδήλωση όπου επιστήμονες και εμπειρογνώμονες περιβαλλοντικών θεμάτων θα παρουσιάσουν τρόπους μείωσης των απορριμμάτων στις θάλασσες, καθώς και μέσα μεγαλύτερης εξοικείωσης τον πολιτών με την ανακύκλωση. Σκοπός των διοργανωτών μέσω της συνάντησης αυτής είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου στο πλευρό της πρώτης συστηματικής και συλλογικής προσπάθειας που κατέβαλε ποτέ ελληνική περιοχή στη λήψη μέτρων για τη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan – Mediterranean’. Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.

 

Project co-funded by the European Union and National Funds of the participating countries