ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ‘ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ’

Με αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με το αντίστοιχο άλμπουμ εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ με την ευκαιρία της επίσκεψης της Αυτού Θειωτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου στην έδρα του Ιδρύματός μας στη Χίο την 13η και 14η Σεπτεμβρίου 2015.

Ειδικότερα στο ένα γραμματόσημο παρουσιάζεται η πρόσοψη του νεοκλασσικού κτηρίου του Ιδρύματος, στο δεύτερο γραμματόσημο μία φωτισμένη νυχτερινή άποψη του κτηρίου και στο τρίτο το κτήριο της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων.

 

Χαιρετισμός Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου

Ιδρυτού του Ιδρύματος

 «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης»

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την έκδοση σειράς γραμματοσήμων με θέμα το Ίδρυμά μας στη Χίο, με την ευκαιρία της επίσκεψης της Αυτού Θειωτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

Η Αγιοτόκος, μυροβόλος και μαρτυρική Χίος, με το δάκρυ του μαστιχοφόρου σκίνου της να την καθαγιάζει και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους να την αγκαλιάζει, υποδέχεται τον Παναγιώτατο Πατριάρχη εξαιτούμενη την ευλογία Του για κάθε πρόοδο και προκοπή.

Η επίσκεψη του Παναγιώτατου στην έδρα του Ιδρύματός μας – Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης – αλλά και στην γενέτειρα της οικογένειας μου, τα Καρδάμυλα, αποτελεί για μένα, την οικογένειά μου και όλους τους συνεργάτες μας, εν πλω και στη στεριά, ανεπανάληπτη ιστορική στιγμή και μας περιποιεί ιδιαίτερη τιμή.

Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» έχει σαν όραμα την διατήρηση της ναυτικής παράδοσης και κληρονομιάς, την στήριξη πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης για την βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, την συμβολή στην πολιτισμική ανέλιξη της Χώρας, την προώθηση εθελοντικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων και την προσφορά, μέσω του «Σπιτιού της Μαρίας» στα Καρδάμυλα, σε πολλά υποσχόμενους Ελληνόπαιδες, ευκαιριών να αριστεύσουν και προοδεύσουν στη ζωή. Και όλα αυτά από τους καρπούς που μας προσφέρει η θάλασσα και οι άνθρωποί της.

Ευχόμαστε στον Παναγιώτατο δημιουργική και ευχάριστη παραμονή στο Νησί μας και εξαιτούμεθα την ευλογία Του.

Καπτ. Παναγιώτης Ν. Τσάκος