ΔΙΑΛΕΞΗ Ν. ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ – LECTURE BY MR. N. OUZOUNOGLOU (23.03.2016)

Την Τετάρτη 23/3/2016 πραγματοποιήθηκε ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος με προσκεκλημένο ομιλητή τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Νικ. Ουζούνογλου, με θέμα «Ο άρρηκτος δεσμός της Χίου με την Βασιλίδα των Πόλεων».

Κωνσταντινουπολίτης ο ίδιος με βαθειά γνώση της Ιστορίας της, παλαιότερης και πρόσφατης, έχοντας μελετήσει όλα τα κοινωνιολογικά γεγονότα και φαινόμενα, καταγοήτευσε με την μίας ώρας και πλέον ομιλία του το ακροατήριο, το οποίο γέμισε πλήρως την αίθουσα ομιλιών. Με αναλυτικές αναφορές στους Χιώτες του Φαναριού του Γαλατά, των Ταταύλων καθώς και στις εμπορικές και φιλανθρωπικές δράσεις τους, κατέδειξε τον άρρηκτο δεσμό Χίου και Πόλης. Αναφέρθηκε και στα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά του Ελληνισμού της Πόλης τον περασμένο αιώνα σε διαδοχικές φάσεις.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν:
Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Παπαδόπουλος, ο Υποδιοικητής της Ταξιαρχίας, κ. Ζερβάκης, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου, κ. Καρκαζής, η Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας, κα. Θανοπούλου, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, κ. Νικητάκος με φοιτητές, εκπρόσωπος της διοίκησης του Νοσοκομείου, η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου και πολλοί συμπολίτες μας, κυρίως εκπαιδευτικοί.

Photos