ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΣΑΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΣΑΚΟΥ 

Την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο του Μεγάρου «Μακεδονία» του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου, συνάντηση υποτρόφων (πρώην και νυν) του Ομίλου και του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος»-Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Οι υποτροφίες έχουν, κατά καιρούς, δοθή στα πλαίσια της υποστήριξης, από τον  Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, την σύζυγο του ιατρό Κυρία Ειρήνη Σαρόγλου-Τσάκου και τον υιό τους κ. Νίκο Π. Τσάκο και της οικογενείας του, κάθε προσπάθειας για υψηλού επιπέδου μόρφωση και γνώση Ελληνοπαίδων. Και τούτο, γιατί πιστεύουν ότι το μέλλον της Χώρας βασίζεται στην παιδεία και, μάλιστα, στην αριστεία. Η παροχή βοήθειας σε κάθε νέο και νέα που διακρίνονται σε φιλομάθεια και διάθεση προόδου και καταξίωσης στην κοινωνία, σε συνδυασμό με ήθος και φιλοπατρία, αποτελεί γι’ αυτούς μέλημα από τα πρωταρχικά.

Πιστεύοντας ότι είναι κοινωνικά χρήσιμο να γνωριστούν μεταξύ τους οι υπότροφοι του Ομίλου και Ιδρύματος, ωργανώθηκε η πιο πάνω κοινή συνάντηση με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους ευεργετηθέντες νέους και νέες να γνωριστούν μεταξύ τους, να συζητήσουν με στελέχη του Ομίλου και του Ιδρύματος και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες πάνω σε επίκαιρα ναυτιλιακά και άλλα θέματα και, εν τέλει, να προχωρήσουν στη σύνταξη καταστατικού υποτρόφων.

Προσφωνώντας τους υποτρόφους, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ευθύμιος Ηλ. Μητρόπουλος τους συνεχάρη για τις προσπάθειες διάκρισης τους στους διαφόρους τομείς της δραστηριότητας που έχουν επιλέξει και τους διαβεβαίωσε ότι, στον αγώνα της ζωής, έχουν συμπαραστάτες την οικογένεια του Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου και όλους τους φίλους και συνεργάτες τους που συμμερίζονται το όραμά τους για δικαίωση κάθε προσπάθειας και επιβράβευση της αριστείας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποτροφίες που πηγάζουν από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες του Ομίλου και στο πολύπλευρα σημαντικό έργο που επιτελεί το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», ειδικώτερα δε η «ναυαρχίδα» των δράσεών του, το «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα, όπου φιλοξενούνται και τυγχάνουν υψηλής εκπαιδευτικής στήριξης μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Ειδική αναφορά έγινε από το μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Καθηγητή κ. Στράτο Παπαδημητρίου στα υπερπόντια Ιδρύματα του Ομίλου: το «Μαρία Τσάκος» στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και το “St. Nicholas Preparatory School” στη πόλη Tema της Γκάνα, όπου αντίστοιχα δίνεται έμφαση στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και την επιμέλεια μόρφωσης παιδιών της πρώτης ηλικίας.

Χαιρετώντας τους υποτρόφους, ο Καπεταν Παναγιώτης Ν. Τσάκος εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίηση του για την προσέλευση στη συνάντηση των υποτρόφων και  ζήτησε από τον καθένα να μιλήσει για τις σπουδές του, την επαγγελματική του πορεία και τους μελλοντικούς του στόχους. Ανταποκρινόμενοι οι υπότροφοι, εξέφρασαν ο καθένας χωριστά την ευγνωμοσύνη τους για την οικονομική βοήθεια και παντοειδή συνδρομή που τους προσέφερε ο Όμιλος και το Ίδρυμα, χάρις στις οποίες προχώρησαν στις σπουδές τους και αναφέρθηκαν στους μελλοντικούς σχεδιασμούς τους. Ο Καπετάνιος είχε για όλους έναν λόγο ενθάρρυνσης, υποστήριξης και προτροπής. Επέμεινε στην αξία της πίστης στις δυνατότητες του καθενός και στην ανάγκη να δίνουν, εν παντί, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, τον καλό αγώνα για την πραγματοποίηση των στόχων τους βέβαιοι όντες ότι η επιτυχία στο τέλος θα ανταμείψει τις προσπάθειες τους. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη συλλογικών ενεργειών για το καλό της κοινωνίας και της πατρίδας και σκιαγράφησε τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης και καταξίωσης που προσφέρει η ναυτιλία και η κάθε είδους ενασχόληση με τα θαλάσσια έργα. Ευχήθηκε σε όλους προσωπική και οικογενειακή υγεία και επιτυχίες.

Με τη σειρά του, ο κ. Νίκος Π. Τσάκος εξέφρασε τη χαρά του για την μεγάλη ανταπόκριση των υποτρόφων στη πρόσκληση να έλθουν στη συνάντηση. Σημείωσε την αξία και χρησιμότητα του μελετώμενου Συλλόγου Υποτρόφων σαν πηγή γνωριμιών, υποστήριξης, ενημέρωσης και κοινωνικής επαφής και έναυσμα για κάθε ευγενή άμιλλα. Κατέληξε με θερμές ευχές προς όλους και όλες.

Η συνάντηση έληξε με δεξίωση σε ιδιαίτερα θερμό περιβάλλον.

Photos