<

Παρουσίαση βιβλίου Τζ. Συρρή Χαννάκη “Με πυξίδα τον Όμηρο” – Book presentation by G. Syrris-Channakis “Homer as our guide” (09/08/2017)

Στον Όμηρο και τα διαχρονικά του έργα εστιάζει το νέο βιβλίο της Τζένης Συρρή Χαννάκη με τίτλο «Με πυξίδα τον Όμηρο», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άλφα Πι.

Η Τζένη Συρρή-Χαννάκη γεννήθηκε και κατοικεί στη Χίο, όπου υπηρέτησε ως Μαθηματικός στη Μέση Εκπαίδευση. Παντρεμένη με το φιλόλογο Μιχάλη Χαννάκη είναι μητέρα τριών παιδιών. Ασχολείται με την ποίηση από μαθήτρια και έχει βραβευθεί επανειλημμένα σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Έχει εκδώσει: Τις ποιητικές συλλογές “Διατσίντα”, “Ποιητική Αδεία”, “Θροΐσματα”, “Κηλίδες”, “Είδωλα εν εσόπτρω”, “Ονειροδρόμιο”. Τα δοκίμια “Ομηρικές περιπλανήσεις”, “Με πυξίδα τον Όμηρο”. Συνεργάζεται με λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Έργα της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες. Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί.

Συνεργάζεται με την Euroclassica-Ομηρική Ακαδημία από την οποία έχει τιμηθεί. Είναι μέλος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και αντεπιστέλλον μέλος της “Ελληνικής Φιλολογικής Εταιρείας Κλασικών Σπουδών”.