Ανακοίνωση Τύπου: Αναβολή επετειακών εκδηλώσεων (01/09/2021)

1 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Το Κοινωφελές  Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) και η Τράπεζα Πειραιώς, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία υπό τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας του Covid-19, ανακοινώνουν την αναβολή  της έκθεσης «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21: η Πλωτή Έκθεση», η οποία περιλαμβάνεται στο επετειακό τους πρόγραμμα  για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Συγκεκριμένα αναβάλλονται η τελετή εγκαινίων της έκθεσης, η οποία είχε προγραμματισθεί να τελεσθή στη Χίο την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 και ο πλους της θ/γ «Μάνια», η οποία έχει διατεθεί για τον σκοπό αυτό.

Αναβάλλεται επίσης η τελετή παρουσίασης συνέκδοσης, από το Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, επετειακού λευκώματος με τίτλο “Ο ναυτικός αγώνας του 1821″, η οποία είχε προγμαμματισθεί να τελεσθεί στη Χίο την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021. Νέα ημερομηνία για την εκδήλωση αυτή θα ανακοινωθεί εν ευθέτῳ χρόνῳ.

Όσον αφορά στην πλωτή έκθεση, αποφασίστηκε ο αναβληθείς περίπλους να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2022, ενδεχομένως και με την προσθήκη και άλλων λιμένων του Αιγαίου στο δρομολόγιο της θ/γ «Μάνια».

 

________