Δελτίο Τύπου: Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

Δελτίο Τύπου: Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

Το Kοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, συνεχίζοντας την προσφορά ανθρωπιστικής συμπαράστασης και βοήθειας προς την γείτονα χώρα, που δοκιμάσθηκε από τον καταστρεπτικό σεισμό της 6ης Φεβρουάριου, συγκέντρωσε και απέστειλε σήμερα δια θαλάσσης 113 ακόμα κιβώτια ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων, τροφίμων και φαρμάκων, με προορισμό τις πληγείσες περιοχές.

 

Όλα τα προαναφερθέντα είδη, προέρχονται από δωρεές πολιτών της Χιακής κοινωνίας, τα οποία συγκεντρώνονται στην ιματιοθήκη που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Η συνδρομή των Χιωτών υπήρξε συγκινητική στην τεράστια δοκιμασία, που έχει υποστεί ο λαός της Τουρκίας. Αρωγοί στην εν λόγω αποστολή ήταν και πολλοί άλλοι φορείς, εκ των οποίων ενδεικτικά αναφέρονται το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, το 12ο Νηπιαγωγείο Χίου, το Δημοτικό Σχολείο Θολοποταμίου, το Γυμνάσιο Καλαμωτής, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χίου, το 2ο  Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, το 8Ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χίου και το Sunrise Tours.

 

Το Ίδρυμα συνεχίζει αδιάκοπα την προσπάθεια και καλεί όσους διαθέτουν αντίστοιχα είδη σε καλή κατάσταση να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Ιδρύματος για περισσότερες πληροφορίες. Η ιματιοθήκη του Ομίλου Τσάκος είναι στη διάθεση του κοινού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ώρες 2μ.μ.- 5μ.μ.