Επίσκεψη της Α.Ε. Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελληνική Δημοκρατία

Επίσκεψη της Α.Ε. Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελληνική Δημοκρατία

Την Δευτέρα 26/06 είχαμε την εξαιρετική ευκαιρία να υποδεχτούμε την Α.Ε. Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελληνική Δημοκρατία, κύριο Jung Il LEE, με την αξιοσέβαστη σύζυγο του, κυρία Yun Sil Joo. Αυτή η επίσκεψη αποτέλεσε μια σπουδαία στιγμή για όλους μας και μας προσέφερε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να συζητήσουμε με μία εξέχουσα προσωπικότητα. Η Α.Ε., συνοδευόμενος από το επιτελείο του και  τον Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μας, όπου ενημερώθηκε για την ιστορική διαδρομή και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτηρίου καθώς και την αποστολή και το όραμα του Ιδρύματος μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι επισκέπτες μας επισκέφθηκαν το Πρότυπο ΕΠ.ΑΛ Ναυτικής Κατεύθυνσης, Τ.Ε.Ε.Ν.Σ, όπου περιηγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, συνάντησαν τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές – τριες και  ενημερώθηκαν για το όραμα του Καπετάνιου, για μια σχολική μονάδα, ως μία κυψέλη μάθησης, γνώσης, και αριστείας που θα προετοιμάζει και θα γαλουχεί από τρυφερή ηλικία νέους και νέες, ενώ θα τους προετοιμάζει σε αυριανούς ηγέτες, που τόσο έχει ανάγκη η Ελληνική Ναυτιλία.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε την Τρίτη 27/06 στην Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας», όπου περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας και γνώρισαν τους εργαζόμενους. Τέλος, ενημερώθηκαν για το όραμα της Στέγης, έναν πυρήνα μάθησης και προόδου που, σκοπεύοντας στην αριστεία, προσφέρει στους νέους τα εφόδια για μια πετυχημένη σταδιοδρομία, ιδιαιτέρως στα θαλασσινά έργα. Η ημέρα έκλεισε με ένα σύντομο ταξίδι με το εκπαιδευτικό σκάφος του Τ.Ε.Ε.Ν.Σ, «Μάνια».

Η παρουσία της Α.Ε. ήταν μια ουσιαστική απόδειξη της σημασίας που δίνεται στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τους φιλικούς δεσμούς που μοιραζόμαστε. Η σοφία, η πνευματική εμπλοκή και η ευγένειά ενέπνευσαν όλους εμάς που είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε και από καρδιάς, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.